Onze COVID garantie

Geld terug

Het zijn nog steeds onzekere tijden. In de zomer van 2021 dachten we dat Corona zo goed als verleden tijd was. Maar in het najaar van 2021 werden de Corona-maatregelen weer aangescherpt en was het onzeker of het winterseizoen wel door kon gaan. Ondanks de grote besmettingsaantallen van Omikron, lijkt het er toch op dat alles open is en blijft. Maar we zijn natuurlijk al een keer eerder verrast door Corona. We kunnen ons dus voorstellen dat onze gasten vragen hebben over de gevolgen van aangescherpte Corona-maatregelen.

De belangrijkste regel is dat wij de volledige reissom terugbetalen als de reis door aangescherpte Corona-maatregelen door Italië, niet door kan gaan! Het kan zijn dat we in zo een geval een alternatief programma of een alternatieve datum aanbieden. Maar je bent nooit verplicht om daarmee akkoord te gaan.


Wat verwachten we van onze gasten?

Naar Italië

Wij verwachten  dat onze gasten zich aan de Corona-regels van Italië houden. De meest actuele informatie over de Corona-maatregelen vind je op de website Nederland Wereldwijd. Op dit moment (1 februari) gelden de volgende regels om Italië binnen te komen:

  • Vaccinatie: om Italië binnen te komen, moet je tussen 14 dagen en 9 maanden geleden, volledig gevaccineerd zijn. En je moet een booster gehad hebben.
  • Test: je mag ook een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) of antigeentest (niet ouder dan 24 uur bij aankomst) gebruiken om Italië binnen te komen.
  • Herstelbewijs: een herstelbewijs jonger dan 6 maanden is ook voldoende.

Iedereen die Italië binnenkomt, moet ook het zogenoemde Digital Passenger Locator Form ingevuld hebben. Hier kan op gecontroleerd worden

 

In Italië

In Italië geldt een 2G-beleid (gevaccineerd of hersteld) voor evenementen, horeca (inclusief berghutten), skiliften en openbaar vervoer. 3G is verplicht voor toegang tot niet-essentiële winkels, banken, postkantoren, overheid en kapsalons. Verder is het in heel Italië verplicht om zowel in de buitenlucht als in openbare binnenruimtes een FFP2-mondkapje te dragen. En ook in het openbaar vervoer is het verplicht om een FFP2-mondkapje te dragen.


Beperkte capaciteit in de berghutten

Afgelopen twee zomers (2020 en 2021) hebben we een aantal huttentochten georganiseerd. Naast het feit dat in alle Italiaanse hutten het dragen van een mondkapje verplicht was, hadden de hutten hun capaciteit beperkt tot 50-75%. In combinatie met lage besmettingscijfers zorgde dat voor een zeer relaxte sfeer. Laten we hopen dat de zomer van 2022 net zo mooi wordt!


Ongeveer een week voor het vertrek krijg je van ons nog een laatste e-mail met de meest recente Corona-regels!