Huttentochten

Berghutten zijn er in alle soorten en maten. In de meeste gevallen zijn de berghutten eind 19e, begin 20ste eeuw door een afdeling van een van de alpenverenigingen gebouwd. Ter ondersteuning van de alpinisten van de betreffende afdeling. Sommige berghutten stralen deze functie nog steeds uit. Ze hebben alleen matrassen op zogenoemde lagers, geen warm water en het eten is met name calorierijk. Maar inmiddels zijn er ook berghutten met douches en zelfs met een sauna. Hoe dan ook, het is altijd bijzonder om bovenop een berg te overnachten en te genieten van stilte, frisse lucht en donkere nachten.

Heb je altijd al eens een huttentocht willen maken? Maar vind je het lastig, of spannend, om zelf te organiseren? Of vind je het gewoon leuk om onder begeleiding van een ervaren gids met een groep op pad te gaan? Bekijk dan ons aanbod van huttentochten. Zoals bij al onze wandelreizen, word je begeleid door een gids die niet alleen ervaring heeft in het begeleiden van wandelgroepen in de bergen. Hij weet ook veel over flora, fauna, geologie en cultuur van de regio waar we lopen.

 • 30 september 2022

  Meraner Höhenweg

  PrijsVanaf € 1.020
  Dagen8

  De Meraner Höhenweg is een van de bekendste Höhenwege van Zuid-Tirol en loopt rondom de Texelgruppe op de grens van Italië en Oostenrijk. Een zeer afwisselende tocht langs eenvoudige berghutten. De ene dag lopen we door rustige alpenweiden en de andere dag zitten we in het hooggebergte. Op deze 8-daagse wandelreis zijn we 6 dagen onderweg op de Höhenweg en hebben we op de laatste dag nog tijd om Merano te bezoeken.

  30 september tot en met 7 oktober 2022
 • 3 September 2022

  Dolomieten Highlights

  PrijsVanaf € 1.050
  Dagen7

  Een tocht langs de highlights van de Dolomieten, zoals de Drei Zinnen, de Tunnels van de Lagazuoi en de Seiser Alm. De dagtochten zijn stevig met vaak meer dan 1.000 hoogtemeters. Een echte tocht voor bergwandelaars die van een fysieke uitdaging houden. We overnachten op verschillende plaatsen in de Dolomieten. Bijzondere en vaak ook luxe accomodaties. Op deze 7-daagse wandelreis maken we 6 onvergetelijke wandeltochten.

  3 september tot en met 9 september 2022
 • 16 Juli 2022

  Cortina d'Ampezzo

  PrijsVanaf € 890
  Dagen6

  Deze korte huttentocht start en eindigt in Cortina d'Ampezzo. We lopen 5 dagen door het natuurpark Fanes-Sennes-Braies waarvan 2 dagen door het enorme openlucht museum van de Lagazuoi en Cinque Torri met loopgraven, tunnels en barakken uit de Eerste Wereld Oorlog. We slapen in berghutten en we beklimmen de Hexenstein en de laatste dagen lopen we via de Passo Giau (voor de wielerliefhebbers) en het pittoreske Lago de Federa terug naar Cortina d'Ampezzo.

  16 juli tot en met 22 juli 2022

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Boekingen en informatie

Wil je meer informatie over onze bergreizen? Of heb je speciale wensen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Ervaren begeleiders

Onze begeleiders hebben veel ervaring en zijn professionele wandelgidsen.

Eenvoudig inschrijven?

Neem contact met ons op en wij verzorgen je inschrijving.

Verborgen parels

Ontdek op onze reizen de verborgen parels in de natuur.